På gång i bigården

Kulturprogram med föreläsningar sker i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan (SV)

Föreläsning om amerikansk yngelröta

Bitillsyningsmännen Anna Lindberg Gauffin och Lars Karlsson har
en föreläsning om läget av amerikansk yngelröta i vårt lokalområde.


VÄLKOMNA!

Torsdagen 21 mars kl 19
Plats: Studieförbundet Vuxenskolan i Enköping
Kyrkogatan 18

ARRANGERAS AV ENKÖPINGS BIODLARFÖRENING OCH
STUDIEFÖRBUNDET VUXENSKOLAN ENKÖPING

Biodling grundkurs 2024 – anmälan är nu öppen!

Kursen riktar sig till dig som funderar på att starta en egen bigård eller som nyligen skaffat bin. Den inleds med tre teoretiska pass som sker i Studieförbundet Vuxenskolans lokal, Kyrkogatan 18 och därefter fortsätter kursen i Föreningsbigården i Vallby.

Anmäl dig direkt här på hemsidan (länk nedan).

https://www.sv.se/avdelningar/sv-uppsala-lan/kurser/biodling-grundkurs–50096/

Arkiv:

INFORMATION ANGÅENDE UPSTÄLLNINGSPLATSER

Vid årsskiftet 2018-2019 nollställdes Länsstyrelsens register  över uppställningsplatser av bisamhällen. Detta innebär att vi måste anmäla  dessa igen. Enklast gör du detta genom att klicka på denna länk https://www.lansstyrelsen.se/stockholm/privat/djur-och-natur/skotsel-av-djur/biodling.html 

Här kan du dels hitta koordinaterna genom att klicka på en karta samt fylla i en digital blankett som du sedan skickar in. Du kan också ladda ner en papperblankett och fylla i.  Blanketter kommer också att finnas i Lidingby för avhämtning från och med den 23/9.

Hedersutmärkelse till vår ordförande

På riksförbundsmötet 2019 så fick Klas-Olof Ohlsson ta emot riksförbundets guldnål för allt förtjänstfullt arbete han lagt ner för att värna om våra pollinatörers väl och ve. Men det är inte bara våra bins välmående han värnar om utan han är till ovärderlig hjälp  också för oss medlemmar i Enköpings Biodlarförening. Han är alltid beredd att hjälpa till när det behövs och ingen fråga är för dum eller för liten för att få ett bra svar från KOO.

Stort grattis från alla oss medlemmar, du är värd all uppvaktning du kan få.

Riktlinjer med lathund för hantering av svärmar

Hantering av svärmar

Upplands godaste honung

I samband meddistriktets årsmöte delades priset för Upplands godaste honung ut till en av våra medlemmar. Det var Malin Göransson som fick ta emot priset denna gång. Detta bestod av ett diplom, blommor samt ett vandringspris med alla vinnares namn ingraverade. Det är andra gången på tre rsom en av våra medlemmar svarar på en mycket högkvalitativ honungsproduktion.