Aktuellt

INFORMATION ANGÅENDE UPSTÄLLNINGSPLATSER

Vid årsskiftet 2018-2019 nollställdes Länsstyrelsens register  över uppställningsplatser av bisamhällen. Detta innebär att vi måste anmäla  dessa igen. Enklast gör du detta genom att klicka på denna länk https://www.lansstyrelsen.se/stockholm/privat/djur-och-natur/skotsel-av-djur/biodling.html 

Här kan du dels hitta koordinaterna genom att klicka på en karta samt fylla i en digital blankett som du sedan skickar in. Du kan också ladda ner en papperblankett och fylla i.  Blanketter kommer också att finnas i Lidingby för avhämtning från och med den 23/9.

Hedersutmärkelse till vår ordförande

På riksförbundsmötet 2019 så fick Klas-Olof Ohlsson ta emot riksförbundets guldnål för allt förtjänstfullt arbete han lagt ner för att värna om våra pollinatörers väl och ve. Men det är inte bara våra bins välmående han värnar om utan han är till ovärderlig hjälp  också för oss medlemmar i Enköpings Biodlarförening. Han är alltid beredd att hjälpa till när det behövs och ingen fråga är för dum eller för liten för att få ett bra svar från KOO.

Stort grattis från alla oss medlemmar, du är värd all uppvaktning du kan få.

 

 

Riktlinjer med lathund för hantering av svärmar

Hantering av svärmar

Upplands godaste honung

I samband meddistriktets årsmöte delades priset för Upplands godaste honung ut till en av våra medlemmar. Det var Malin Göransson som fick ta emot priset denna gång. Detta bestod av ett diplom, blommor samt ett vandringspris med alla vinnares namn ingraverade. Det är andra gången på tre rsom en av våra medlemmar svarar på en mycket högkvalitativ honungsproduktion.


Skador genom stöld och angrepp på bisamhällen